Hond laten stoppen met blaffen

INTRODUCTIE

Het is een volledig natuurlijk gedrag dat honden blaffen, en het is ook een van de meest essentiële vormen van communicatie na lichaamstaal.

Honden zullen blaffen als waarschuwing, om hun (roedel) gezin en territorium te bewaken. Ze zullen ook blaffen uit opwinding.

Deze vormen van hondengeblaf geven nauwelijks overlast en duren meestal niet erg lang.

Als een hond veel blaft, dat wil hij je bijna altijd wat vertellen, dat hij zich verveeld, op zoek is naar actie, een uitdaging of hij wil wat van u.

Overmatig blaffen betekent dat er een probleem kan zijn met de hond, de baas en of de omgeving en Ja meestal niet met de hond, er is iets niet in evenwicht in de relatie, zodat de behoeften van de hond niet bevredigd worden.

Het blaffen is een manier van de hond om te communiceren met u en u te informeren dat er iets mis is.

Begrijpen waarom uw hond blaft.

Blaffen is een van de vele vormen van vocale communicatie voor honden. Mensen zijn vaak blij dat hun hond blaft, omdat het hen waarschuwt voor de benadering van mensen om hun huis te bewaken of het vertelt hen dat de hond iets nodig heeft of wil.

Echter, soms kan het blaffen van een hond wat te veel worden.

Omdat overmatig geblaf te stoppen moet je de oorzaak van het blaffen proberen te vinden.

Elk soort geblaf heeft een bepaald doel voor de hond, en als hij dan ook nog word beloond voor zijn blaf gedrag, dan weet hij het de volgende keer wel “blaffen om mijn zin te krijgen” Hij gebruikt zijn geblaf in zijn voordeel. Bijvoorbeeld honden die met succes blaffen om aandacht te krijgen of eten.

Vandaar dat het belangrijk is om uw hond te trainen om rustig te blijven en om aandacht gerelateerde blaffen te stoppen en hem te leren een ander gedrag te vertonen.

Veel eigenaren weten waarom hun hond blaft alleen al door het horen van de verschillende blaffen. Het blaffen van een hond klinkt anders als hij wil spelen, als in vergelijking met wanneer er iemand aanbelt.

Als u het nodig vind om het blaffen van uw hond te verminderen is het van essentieel belang om vast te stellen waarom hij blaft.

Het kan enige tijd duren voordat de hond minder gaat blaffen.

Helaas, het is gewoon niet realistisch om er op te rekenen dat uw hond helemaal zal stoppen met blaffen wat eigenlijk ook onnatuurlijk is (dat is hetzelfde als u verbieden om nooit meer te praten)

Je doel zal zijn om het beheersbaar te houden en de eventuele overlast die het blaffen geeft te verminderen

Houd wel in gedachten sommige honden (rassen) meer geneigd zijn om te blaffen dan anderen.

Territoriaal Blaffen

Honden gaan vaak blaffen als gevolg van dat mensen, honden of andere dieren binnen of dicht bij hun territorium komen. Het grondgebied van uw hond bestaat uit de omgeving van zijn huis en ook vaak de auto.

Als uw hond blaft op elk en ieder geluid, ongeacht de context, dan is dat waarschijnlijk alarm blaffen. Honden die zich bezighouden met alarm blaffen hebben ook een ander lichaamstaal dan honden die blaffen om je te begroeten. Alarm blaffen verschilt ten opzichte van territoriale blaffen in dat de hond dat overal doet bij geluiden of iets wat hij ziet in vrijwel elke situatie. En niet alleen voor het bewaken van zijn vertrouwde gebied.

Aandacht-zoekend Blaffen.

Sommige honden blaffen naar mensen of andere huisdieren om aandacht of een beloning te krijgen, zoals voedsel, speelgoed of spelen.

Groet Blaffen

Uw hond gaat blaffen wanneer hij mensen of andere honden ziet en zijn lichaam is ontspannen, hij is enthousiast en zijn staart kwispelt.

Compulsieve (dwangmatig) Blaffen

Sommige honden blaffen dwangmatig en blaffen om het blaffen zonder duidelijk doel, Deze honden bewegen vaak heen en weer. Zo kan een hond die dwangmatig blaft vooruit en achteruit lopen langs het hek in zijn tuin of in zijn huis.

Sociaal Blaffen

Sommige honden blaffen als ze andere honden horen blaffen. Dit soort blaffen gebeurt in de sociale context van het horen van andere honden.

Frustratie Blaffen

Sommige honden blaffen overdreven alleen al als ze in een geblokkeerde situatie komen zoals wanneer ze geen toegang tot het spel met vriendjes krijgen of als ze opgesloten of vastgebonden zitten.

Verlatingsangst Blaffen

Overmatig blaffen als gevolg van verlatingsangst treedt alleen op wanneer het baasje de hond verlaat en dus alleen gelaten word. Meestal zie je ook een aantal andere symptomen van verlatingsangst, zoals dingen slopen

Wat moet ik doen om overmatig blaffen te stoppen

De eerste taak in de richting van het verminderen van het hondengeblaf is te achterhalen van wat voor soort blaf uw hond heeft. De volgende vragen kunnen u begeleiden om precies te achterhalen welke soort geblaf uw hond heeft en wat u eraan moet doen om dat te verhelpen.

• Wanneer en waar blaft de hond?

• Wie of wat is de focus van het geblaf?

• Wat veroorzaakt (mensen, voorwerp, situatie) het blaffen?

• Waarom blaft uw hond?

Territoriaal of alarm blaffen.

Territoriaal gedrag wordt vaak gestimuleerd door zowel angst en anticipatie (vooruit kijken, opletten) van een waargenomen risico of bedreiging door de hond Omdat het bewaken van het grondgebied hoge prioriteit voor hem heeft, veel honden zijn zeer gemotiveerd om te blaffen als ze sporen van vreemden of dieren in de buurt van bekende plaatsen waarnemen zoals hun huis en tuin.

Dit hoogste niveau van motivatie houdt in dat wanneer uw hond territoriaal blaffen vertoond, hij hoogstwaarschijnlijk uw straffende reacties zal negeren, zoals schelden of schreeuwen. Zelfs als het blaffen zelf wordt verminderd met de straf, zal de motivatie van je hond om zijn territorium te beschermen aanwezig blijven. Een hond kan ook blaffen wanneer hij ziet of hoort dat er mensen naar de deur komen de postbode is daar een goed voorbeeld van.

Om Territoriale blaffen te verminderen, moet de motivatie van uw hond om zijn territorium te verdedigen verminderd worden. Om het gedrag van uw hond te behandelen, moet u zijn vermogen om mensen en dieren te zien blokkeren. Dichte gordijnen kunnen helpen om uw hond het zicht op de gebieden die hij wil bewaken te verminderen.

Sta niet toe dat uw hond mensen bij de voordeur begroet, dat geldt ook voor uw voortuin. Integendeel, train hem om naar een andere locatie te gaan, bijvoorbeeld een hondenkussen of kleed, en blijf zelf rustig tot dat je hem uitnodig om de gasten te begroeten.

Alarm blaffen lijkt heel veel op territoriale blaffen het wordt veroorzaakt door de bezienswaardigheden en geluiden.

Territoriaal blaffen is een reactie op het zien van onbekende mensen die naderbij komen de hond zal dit meestal alleen doen als hij in zijn eigen huis, tuin of auto is.

Stil  Training bij de hond

Train je hond dat wanneer iemand aan de deur komt of passeert, hij even mag blaffen totdat je zegt “Stil” Laat uw hond drie keer blaffen. Zeg dan “Stil” Vermijd schreeuwen. Zeg gewoon de opdracht duidelijk en met een rustige stem. Ga dan naar uw hond, houdt zachtjes zijn snuit afgesloten met uw hand en herhaal “Stil.” Laat de snuit van uw hond los, en neem hem mee uit de buurt van de deur of het raam. Vraag hem dan om te zitten en geef hem een beloning.

Als hij naast je zit en rustig is, geef hem dan regelmatig een beloning en probeer dat een paar minuten vol te houden totdat de aandacht om te blaffen is verdwenen. Als uw hond weer gelijk gaat blaffen, herhaal dan de bovengenoemde volgorde. Doe hetzelfde buiten als hij blaft tegen voorbijgangers in de tuin.

Als je niet de snuit van uw hond dicht wil houden of als daardoor de hond bang word, kun je een andere methode te zoeken. Wanneer uw hond blaft, benaderen we hem voorzichtig en zeggen “Stil” als hij dan stopt met blaffen geef hem dan een aantal beloningssnoepjes.

Als u merkt dat hij regelmatig stopt met blaffen als hij hoort dat je”Stil” zegt probeer dan de tijd wanneer hij de beloning krijgt te verlengen

Als de “Stil” methode na 10 tot 20 pogingen niet werkt, laat de hond dan 3 tot 4 keer blaffen, en zeg dan: “Stil” en maak daarna meteen een verrassende geluid door bijvoorbeeld het schudden van een lege fles met wat munten erin.

Als uw hond met succes wordt opgeschrikt (afgeleid) door het geluid, zal hij stoppen met blaffen.

Op het moment dat hij dat doet, nemen we hem mee uit de buurt van de deur of het raam, u vraag hem om te zitten, en geef hem zijn beloning. Als hij naast u blijft zitten en hij blijft rustig, geef hem dan regelmatig een beloning na een paar minuten is zijn motivatie om te blaffen verdwenen. Als hij blijft blaffen, herhaal de volgorde.

Als uw hond blaft naar mensen of andere honden tijdens het wandelen, trekken we de aandacht van de hond weg met een speciale lekkere beloning, zoals kip, kaas , voordat hij begint te blaffen. Toon uw hond de beloning voor zijn neus, om hem aan te moedigen om het op te eten, terwijl hij langs loopt bij een persoon of een hond die hem normaal gesproken af zou leiden om te gaan blaffen. Sommige honden doen het goed als je ze vraagt om te gaan zitten als mensen of andere honden passeren. Zorg ervoor dat u uw hond beloont met traktaties wanneer hij besluit niet te blaffen.

Training blaffen bij uw hond verminderen

Om overmatig blaffen bij uw hond te verminderen, helpt het om uw hond een aantal routine’s te leren wanneer de bezoekers in je huis komen, zodat hij minder kans krijgt om te blaffen. Zodra uw hond het nieuwe gedrag vertoond (niet blaffen) krijgt hij een beloning, en zal hij leren dat vreemde mensen die in uw huis zijn ook goed volk kan zijn.

Voorafgaand aan de training om zodra er gebeld word dat de hond naar een plaats gaat en daar blijft totdat de deur opengaat, moet je hem leren om op commando te “zitten” of “liggen” en te “blijven.”  Als uw hond deze vaardigheden heeft geleerd, kan de training met het commando “plaats” gaan beginnen.

Zoek een specifieke plaats in uw huis uit waar u wilt dat uw hond gaat liggen ( de plaats )  wanneer er bezoekers aan de deur komen. Indien mogelijk, kies een plek die ten minste een aantal meters afstand van de voordeur is, maar wel dat u uw hond nog kan zien. Als u een plaats gevonden heeft leg daar dan een hondendeken o.i.d. neer deze hondendeken heet dan “plaats”

Op het moment dat u uw hond leert om naar zijn “plaats” te gaan doet u dit door een beloning naar de plaats te gooien (met elke keer het commando”plaats”  ) Doe dit 10 tot 20 keer. Door de tiende keer alsof te gooien zal uw hond zich in de richting van de plek bewegen  Zodra hij op zijn plek is, gooi hem dan de beloning toe (commando “plaats”  ) Als hij gaat blaffen, stopt u met het maken van de nep gooi actie met je arm en geef hem het commando “plaats” .Wacht dan totdat hij dat doet en beloon hem dan.

Zodra uw hond de plek vertrouwd vind om te gaan liggen, verandert je je eigen positie als je hem daarheen wil sturen. Oefen het commando “plaats” om hem naar zijn plek te sturen vanaf verschillende plaatsen. Bijvoorbeeld door te zeggen: “Plaats” wanneer je dicht bij de plaats staat.

        Iemand aan de deur.

Ga dan naar een ander deel van de kamer, en dan weer naar een ander, en zo verder en zo voort, ga daarna met de hond bij de voordeur staan en geef hem het commando “plaats”  om vast te oefenen wanneer er bezoekers komen. Zodra uw hond het commando “plaats” door heeft kunt u beginnen met het commando  “Zit” probeer een beloning voor zijn neus te houden en beweeg die wat naar achteren richting de hond die zal nu wat naar achteren gaan op het moment dat hij gaat zitten geeft u de beloning en zeg dat hij braaf is, oefen dat een aantal keren na een paar dagen heeft de hond het commando door waarna u het commando “af ”  ( lig of down ) kunt gaan leren weer door een beloning voor de hond te houden en dan naar beneden te bewegen als de hond gaat liggen geef dan de beloning en zeg weer dat hij braaf is. Ga naast de hond staan en geef hem dan het commando “zit” of “lig” en wacht heel even. Als hij uw commando uitgevoerd  heeft, beloon hem dan met “ja braaf” en geef hem een

beloning. Nadat hij de beloning op heeft gegeten geeft u het commando  “Vrij” om uw hond vrij te maken van alle commando’s hij mag dan even doen waar hij zelf zin in heeft. Herhaal dit een aantal keren bij de training.

Varieer wel alle oefeningen in tijd dan weer een kwartier trainen dan weer langer of korter en train op verschillend plaatsen in en om het huis probeer bij alles wat de hond goed doet “Ja Braaf ”  te zeggen en bij alles wat niet mag “Nee” te zeggen, oefen alles dagelijks een aantal minuten.

De volgende stap is om de “Plaats” training te oefenen met andere mensen erbij. Regel iemand die aanbelt en bij de deur staat geef op dat moment het commando “Plaats”   met eventueel het commando “af ”    Probeer wel de hond te begeleiden of de weg naar de deur te blokkeren door voor hem te gaan staan

Wees ‘wel voorbereid! Het zal waarschijnlijk enige tijd duren voordat hij ook daadwerkelijk doorkrijgt wat de bedoeling is .

Als je een vriend heb die je wil  helpen met de bezoek training is, vergeet dan niet om het scenario telkens opnieuw te herhalen, ten minste 10 tot 20 keer. Oefening baart kunst. Bij elke herhaling, zal het gemakkelijker worden voor hem om te doen wat je verwacht, omdat hij minder enthousiast zal worden als elke keer dezelfde persoon aan de deur is, moet je de oefening ook met andere mensen oefenen, oefen net zolang totdat uw hond de oefening goed beheerst en goed naar zijn plaats gaat

Daarbij moet hij ongeveer 90% van de oefeningen goed uitvoeren. Het moeilijkste deel van de oefening voor uw hond is om naar zijn plek te gaan en er te blijven als er echt en dan zeker nog vreemde mensen aan de deur staan, zonder eerst een paar namaak oefeningen gedaan te hebben.

Om uw hond voor te bereiden op de tijden dat echte bezoekers langs zouden kunnen komen, vraag dan vrienden die bekend zijn met uw hond om willekeurig aan te bellen als je thuis bent om te oefenen. Met veel van die praktijk oefeningen, zal uw hond het leren om naar zijn plaats te gaan en daar te blijven zelfs wanneer u beide niet weet wie er aan de andere kant van de deur staat.

Uiteindelijk, als er echte bezoekers bij u thuis komen, kunt u uw hond eventueel leren om gelijk naar zijn plaats te gaan zodra er gebeld of geklopt word. Nadat u de bezoekers heeft binnengelaten, vraag hen dan om te gaan zitten. Wacht daarna ongeveer een minuut voordat u het commando “vrij ” geeft aan de hond voordat hij van zijn plek weg mag om de gasten te begroeten.

U kunt eventueel de hond aanlijnen als u denkt dat hij tegen te bezoekers aan zou kunnen springen of zich agressief zou kunnen gedragen. Na een minuut of twee als de hond de gasten begroet heeft, vraagt u hem om bij je te komen liggen. Geef hem iets om hem bezig te houden, speelgoed of een kauwbot

Als je het bovenstaande ritueel regelmatig herhaald, moet uw hond snel leren om rustig te blijven als u bezoekers in uw huis toelaat.

Welkom Blaffen In plaats van de “plaats” training in verband met bezoekers, moeten u als hondenbezitters ook leren dat honden blaffen om andere te begroeten Als uw hond blaft bij mensen die aan de deur staan of bij

mensen of honden die in uw huis lopen, bij mensen of honden die hij op wandelingen ziet en het geblaf gaat gepaard met janken, kwispelen en andere tekenen van vriendelijkheid, dan probeert uw hond waarschijnlijk met het blaffen te zeggen “Hallo.”. Hij blaft waarschijnlijk op dezelfde manier als wanneer er familieleden thuis komen.

• Train je hond om te zitten en te blijven wanneer er mensen aan de deur zijn.

• Als uw hond van een bepaald speelgoed houd zorg dan dat het in de buurt van de voordeur ligt om hem ertoe aan te zetten het speeltje te pakken voordat hij u of uw bezoekers begroet. Als hij leert om een stuk speelgoed in zijn mond te houden, zal hij minder geneigd zijn om te blaffen.

• Op wandelingen, kun je hond leert dat hij rustig langs mensen en honden moet wandelen zonder hen te begroeten. Om dit te doen, kunt u de hond afleiden met een speciale lekkere beloning.

Overmatige Honden geblaf verminderen.

Een van de redenen dat het zo gemakkelijk is om samen te leven met honden is dat ze een van de meest expressieve wezens in de wereld zijn. Ze vinden altijd wel een manier om te laten weten wat ze nodig hebben. Dat doen ze vaak door te blaffen of janken.

Op zich is dat niet erg, maar wanneer uw hond blaft om alles en nog wat word het vervelend Dit patroon van blaffen gebeurt niet per ongeluk. Een veeleisende, lawaaierige hond heeft geleerd om zo te zijn. Om dit gedrag bij uw hond te stoppen, moet je consequent zijn en hem niet belonen voor het blaffen. Negeer hem!

Behandeling voor dit soort geblaf kan zwaar zijn, omdat er vaak onbewust aandacht word gegeven soms gewoon met oogcontact, aanraken, schelden of praten met uw hond, al deze menselijke gedragingen zijn dus lonend en is aandacht. Probeer om kristalheldere lichaamstaal te gebruiken en over te brengen aan de hond dat het aandacht vragen ongepast is.

Om dit te bereiken, probeer je in ieder geval om nooit je hond te belonen voor het weer blaffen naar je. Soms is het makkelijker om de oorzaak van het blaffen op te lossen. Als uw hond bijvoorbeeld u regelmatig vraagt om zijn speelgoed onder de bank vandaan te halen geef hem dan een groter speelgoed of leg wat onder de bank zodat het speelgoed er niet onder kan. Als u weet dat uw hond blaft op het moment dat u aan de telefoon bent of op de computer werkt, geef hem dan van te voren zijn speelgoed of kauwbot om hem af te leiden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.